Startside Intro til Artmoney Hvad er Artmoney Artmoney-Galleri Galleri

 

Hvad er Artmoney?

Den første artmoney så man i København, Danmark, 1997. BIAM (Bank of International Art Money), blev oprettet i København 1998. BIAM ApS (selskabet) blev oprettet i København, Danmark, 2005. I 2007 blev BIAM og auktionshuset: Lauritz.com, partner i projektet.

BIAM er en Internet-baseret kunst projekt, hvor kunstnere fra hele verden kan udstede "original artmoney regninger" som en global alternativ valuta.

Artmoney måle 12x18 cm og er et originalt kunstværk af kunstneren hånd. Det har en købekraft svarende til 200 danske kroner (ca. 27 Euro eller US $ 34). Når en artmoney er indført stiger den i værdi med fem euro om året i 7 år. Den øgede værdi, kan kun opnås ved køb af registrerede Artmoney- kunstnere.

Prisen for artmoney vil forblive den samme, uanset året for produktion af artmoney.

Artmoney kan bruges til at købe kunst eller tjenesteydelser fra alle registrerede BIAM kunstnere op til 50 %.

Artmoney kan blive brugt i registrerede BIAM butikker og virksomheder op til 50 %. Procenterne er fastsat af den enkelte virksomhed.

Artmoney kan bruges som betaling for overnatning hos en hvilket som helst BIAM vært.

Artmoney kan også bruges på ikke-registrerede butikker og virksomheder rundt om i verden, hvis virksomheden acceptere Artmoney.

Enhver kunstner af alle medier kan producere artmoney. Kunstneren skal, sammen med en ansøgningen sende en artmoney til BIAM. Tilmeldingsblanket findes på BIAM hjemmeside. (www.artmoney.org) Det er gratis at blive registreret som en BIAM kunstner. Den oprindelige artmoney der er indsendt vil fortsat være BIAMs ejendom.

BIAM foretager ingen censur af den kunstneriske udtryksformer, men vil ikke acceptere artmoney, der ikke opfylder BIAM krav.

BIAM har bestemt at den enkelte kunstner skal begrænser deres personlige lager af artmoney til en samlet værdi på 7.000 Euro.

Der kan være mange fordele for "at tjene penge" og BIAM vil ikke begrænse mulighederne ved at diktere nogen specifikke applikationer eller sat dagsordenen. Lad det være op til den enkelte BIAM kunstner at afgøre, på hvilken måde dette værktøj skal være mest gavnligt.

BIAM håber, at artmoney kan bidrage til bedre vilkår for livet for mange mennesker i hele verden.

Artmoney-konceptet er ikke beskyttet. Enhver der ønsker at kopiere ideen eller opfinde et alternativ til artmoney er velkommen til at gøre det. Når dette er sagt, så vil BIAM ikke godkende artmoney foretaget af uautoriserede kunstnere. Enhver der ønsker at lave artmoney skal være godkendt og registreret hos BIAM.

BIAM bede om at al kommunikation foregår på engelsk da BIAM er en international organisation. BIAM har valgt engelsk sprog for at kommunikere interaktivt med så mange kulturer som muligt på den mest effektive måde. Vær venlig at respektere dette ønske ved kommunikation på BIAM hjemmeside.

Spørgsmål og bemærkninger kan rettes på engelsk til info@art-money.org
 

Startside Intro til Artmoney Hvad er Artmoney Artmoney-Galleri Galleri

Copyright © 2008 Ib le Fèvre